Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Onze bouwreizen

Bouwen aan een betere toekomst door zelf een steentje bij te dragen. Samen met de bewoners een huis bouwen is een unieke ervaring. Dat is het mooie van de bouwreis: Het contact met de families, de verhalen en hun problematiek houden elke deelnemer een spiegel voor. Tijdens een bouwreis bouwt u samen met de toekomstige bewoners en mensen van de lokale organisatie een huis. De bouw neemt twee tot vier dagen in beslag, waarin er voldoende tijd is om contacten te leggen met de bewoners. Er zijn bezoeken aan projecten in de buurt, zodat u een goed idee krijgt van de omgeving en de noodzaak van de projecten. Het is een inspirerende ervaring die u zeker heel lang zal bijblijven. 

Een veelgehoorde opmerking van de bouwreisdeelnemers is:
‘Wat uniek dat ik dit mee mag maken, en dat ik deze mensen heb leren kennen. Ik kwam om te geven, maar heb ook veel terug gekregen’.

Ook deelnemen aan een bouwreis? Neem contact met ons op of bekijk hier de bouwreisagenda.

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten