Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Hoe ziet een bouwreis eruit?

Een HomePlan bouwreis biedt een uniek kijkje achter de schermen van onze projecten. Een HomePlan bouwreis naar Zuid-Afrika of Nicaragua is een onvergetelijke ervaring waarbij deelnemers ervaren hoe het werk van HomePlan eraan toe gaat. HomePlan organiseert reizen voor bedrijven en groepen (individuele inschrijving mogelijk). Twee tot vier dagen lang bouwt u samen aan hetzelfde doel. U timmert of metselt de muren van een compleet nieuw huis. Een eenvoudig en veilig huis voor een gezin dat uw hulp hard nodig heeft. Specifieke bouwvaardigheden zijn niet nodig en u kunt in eigen tempo een waardevolle bijdrage leveren. Een bouwreis duurt negen a tien dagen (afhankelijk van de bestemming) waarvan er afhankelijk van het project twee tot vier dagen wordt gebouwd. De bouwdagen worden op feestelijke wijze samen met de bewoners afgesloten. Tijdens het bouwen is er veel ruimte voor contact met de lokale bevolking. Er wordt gelachen, gedanst en gespeeld met de kinderen. Na de bouwdagen is er tijd voor een culturele activiteit en zullen projecten worden bezocht die eerder zijn gebouwd.

Nicaragua

Sinds 2015 worden bouwreizen naar Nicaragua georganiseerd. Na de pilot-reis in 2013 hebben er inmiddels vijf succesvolle reizen plaatsgevonden en staat er opnieuw een reis gepland in het najaar van 2017. HomePlan bouwt in Nicaragua rondom de grote steden zoals Managua, Leon en Chinandega.

Zuid-Afrika

In maart 2012 heeft de eerste bouwreis naar Zuid-Afrika plaatsgevonden. Tijdens deze reis hebben de bouwreisdeelnemers meegebouwd aan huizen voor aidswezen in KwaZulu Natal. In 2013 heeft een groep Nederlandse vrijwilligers samen met onze lokale partner gebouwd om weeskinderen in Mpumalanga een nieuw thuis te geven, en in 2014, 2015 en 2016 is er gebouwd in Pomeroy. De komende jaren willen wij de bouwreizen naar Zuid-Afrika verder uitbreiden.

Kosten

Omdat onze projecten zonder geld niet van de grond komen vraagt HomePlan haar deelnemers naast hun inzet om een donatie van 2.000 euro als bijdrage aan een huis. Met deze donatie draagt u persoonlijk bij aan de kosten van het huis waaraan u zelf meebouwt. Daarnaast betalen alle deelnemers de eigen reis- en verblijfkosten.

Meer informatie

Wilt u ook deze ervaring beleven? Meld u dan aan via telefoon 076 5736 736 of mail naar bouwreizen@homeplan.nl.

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten