Gebouwde huizen:
3884
 
 
Zuid-Afrika

Word donateur

 

Zuidelijk Afrika

Resultaten in 2015

Totaal besteed: € 252.967

Aantal huizen gebouwd: 82 huizen gefinancierd, waarvan er in 2015 57 zijn gebouwd. De overige 25 huizen zullen in 2016 gerealiseerd worden. 

Bouwlocaties: Pomeroy, Tzaneen en Swaziland
 

De provincie KwaZulu Natal in Zuid-Afrika is bijzonder arm en zwaar getroffen door het aidsvirus. Veel kinderen zijn wees geworden en wonen alleen of met een grootouder. Veel oudere kinderen hebben de rol van ouder op zich genomen en moeten voor hun jonge broertjes en zusjes zorgen. Deze weeskinderen zijn volledig aan zichzelf overgeleverd en hebben zonder hulp weinig kans op een goede toekomst.

Samen met onze partnerorganisatie bouwen wij stenen huizen voor de kinderen voorzien van een eigen watertank. Met één huis krijgen gemiddeld zes weeskinderen kans op een betere toekomst. Met steun van caregivers (zogenoemde hulpmama's) worden zij verder begeleid in scholing en medische zorg, maar bovenal krijgen zij hun gevoel van eigenwaarde terug. Zo wordt een huis, een thuis voor de weeskinderen en is het huis een eerste stap naar een betere toekomst.

HomePlan organiseert bouwreizen om als vrijwilliger mee te bouwen aan een nieuwe toekomst voor weeskinderen. Lees hier meer over de bouwreizen naar Zuid-Afrika.

Lopende projecten

Op dit moment bouwt HomePlan in de wijken Pomeroy en Tzaneen. In Tzaneen wordt tevens gebouwd aan een computerschool, als aanvulling op de reguliere basisschool. In Pomeroy is reeds in 2015 een computerschool gerealiseerd. Het is gebleken dat de school een zeer waardevolle aanvulling is op de huisvestingsprojecten.