Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Nalaten

Met uw steun biedt HomePlan huisvesting voor de allerarmsten. Het huis is de eerste stap naar een betere toekomst. U kunt ons op verschillende manieren steunen, bijvoorbeeld door het opnemen van HomePlan in uw testament. 

Nalaten aan HomePlan: Hoe gaat dit in zijn werk?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een goed doel op te nemen in hun testament. Zo kunt u ook na uw leven iets betekenen voor een ander. HomePlan bouwt al meer dan twintig jaar huizen voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika. Dat doen we mede dankzij de financiële steun van onze trouwe donateurs. Met uw nalatenschap kunnen we nog meer mensen een huis, thuis en toekomst bieden. Omdat HomePlan een ANBI status heeft hoeven wij geen erfbelasting te betalen over een erfdeel of legaat dat we ontvangen. Uw gift komt dus volledig ten goede aan onze projecten. Elke gift is welkom. Er zijn verschillende manieren om uw vermogen na te laten.

  • U kent HomePlan een legaat toe. Dat kan een vast geldbedrag zijn, een percentage van uw vermogen of bijvoorbeeld goederen zoals kunst, een effectenportefeuille of een huis.
  • U maakt HomePlan erfgenaam of één van uw erfgenamen. Uw notaris kan u hier verder over informeren en adviseren.

Bij een nalatenschap ten gunste van HomePlan kunt er ervoor kiezen om aan een bepaald land of project te doneren.

Lout Donders nam HomePlan op in zijn testament

“Eind vorig jaar overleed mijn vrouw, dat was een harde confrontatie met de eindigheid, de dood. Ik heb opgezocht van welke goede doelen zij een warm hart kreeg en heb daar wat giften gedaan, namens haar. Dat bracht mij op de gedachte dat ik dat voor mijzelf ook geregeld wil hebben, zodat mijn zoon dat straks ook namens mij kan regelen,’ vertelt Lout Donders (66) uit Tilburg. Hij is oud-bestuurslid van HomePlan en maakte enkele bouwreizen mee. “Die reizen horen tot de meest indrukwekkende dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt. De ontmoetingen met de mensen in Mexico en Zuid-Afrika. Het samen ploeteren om een huis voor elkaar te krijgen. De snijdende armoede. De gastvrijheid ondanks dat er weinig is. Dat je zelf met je handen iets kunt doen voor anderen, samen met een aantal andere betrokken mensen,” zegt Donders. Behalve de bouwreizen vindt hij HomePlan in zijn geheel van groot belang: “Een overzichtelijke efficiënte enthousiaste club mensen met een warm hart voor het doel. Het gaat letterlijk om ‘Huis, thuis, toekomst’. Ik heb met eigen ogen gezien en gevoeld dat dat werkt.” Lout Donders heeft een levenstestament laten maken. Daarin staat dat hij een bedrag van €25.000 achterlaat aan de Stichting HomePlan. “Ik hoop natuurlijk wel dat het voorlopig nog niet zover is, maar het kan maar geregeld zijn,” zegt hij.

Een persoonlijk gesprek

Overweegt u ook om HomePlan op te nemen in uw testament? We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om van gedachten te wisselen en om informatie te verstrekken over deze bijzondere manier van geven. Of heeft u HomePlan al opgenomen in uw testament en wilt u dit met ons delen? We bedanken u graag bij leven voor dit warme gebaar. Uiteindelijk maakt u samen met uw notaris uw testament op. U bepaalt zelf wat er in komt en aan wie u wilt nalaten. Uw notaris kan u hierbij adviseren. U kunt uw testament op elk gewenst moment weer wijzigen via een notaris.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marike van Seeters via 076 5736 734 of via mail: marike@homeplan.nl

Heeft u al besloten om HomePlan op te nemen in uw testament? Daar zijn we u ontzettend dankbaar voor. Onderstaande gegevens kunt u gebruiken om te vermelden in uw testament. 

Vermeld onze statutaire naam, adres en KvK nummer in uw testament:

Stichting HomePlan
Postbus 6849
4802 HV Breda
KVK-nummer: 41106900

 

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten