Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
8 november 2017

Hier zit een luchtje aan...

Hier zit een luchtje aan...

Want voor 2,5 miljard mensen is een toilet niet vanzelfsprekend... Ieder jaar sterven 280.000 mensen aan de gevolgen van diarree, door het gebrek aan een toilet. HomePlan wil hier wat aan doen! In Zimbabwe en Swaziland willen we naast huizen ook toiletten bouwen. Zo bereiken we dat mensen gezond blijven en op weg kunnen gaan naar een betere toekomst.

Helpt u mee om 20 gezinnen een huis en een gezondere toekomst te geven? Al voor € 500 kunnen wij een degelijk toilet plaatsen bij een huis.

U kunt hier uw donatie overmaken of naar rekeningnummer NL35 RABO 0188 9530 00 t.n.v. Stichting HomePlan met als omschrijving 'toiletactie'. Heel hartelijk bedankt! Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Bel ons: 076 5736 736
Of mail naar: marike@homeplan.nl 


Wereld Toilet Dag op 19 november

Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor 2,5 miljard mensen in de wereld die geen toilet hebben. Want een simpele buikgriep, die voor ons enkel vervelend is, kan voor mensen en vooral jonge kinderen die geen sanitaire voorzieningen hebben dodelijk zijn. Daarom wil HomePlan 20 gezinnen helpen aan een toilet!


Een toilet betekent:

  • Een betere gezondheid door betere hygiëne
  • Minder risico op verspreiding van ziektes door uitdroging en diarree
  • Minder schooluitval door ziektes
  • Minder risico op seksueel geweld
  • Minder vervuiling van de omgeving en het (drink)waterMaak hier direct uw donatie over!