Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
19 november 2018

Wereld Toilet Dag 2019

Wereld Toilet Dag 2019

Een op de drie mensen in de wereld heeft geen toegang tot een toilet. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree.

Vandaag is het Wereld Toilet Dag. Wij vragen daarom aandacht voor gezinnen in de Haïtiaanse gemeenschap Gariche Prince. Van alle inwoners hier heeft de meerderheid geen toilet. Het gebrek aan toiletten verplicht de families om hun behoefte buiten te doen. Dit zorgt voor zeer onhygiënische omstandigheden en de snelle verspreiding van ziektes. Bovendien is de kans op seksueel geweld groter, omdat meisjes en vrouwen ook in het donker naar buiten gaan om hun behoefte te doen. Samen met onze lokale partner TECHO willen wij 25 compost toiletten bouwen voor de gezinnen in Gariche Prince. De toiletten zorgen ervoor dat uitwerpselen worden omgezet in compost, wat de verontreiniging van het grondwater voorkomt. Ook kan de compost gebruikt worden als bemesting voor de tuinen, zodat het land een hogere opbrengst krijgt. Tevens vergroot het project de werkgelegenheid: 35 lokale bouwvakkers, waarvan 50% uit Gariche Prince zullen hieraan meewerken. Onze lokale partner zorgt na de bouw voor het trainen van de families op het gebied van hygiëne en het onderhoud van de toiletten.

Door de bouw van 25 compost toiletten vergroten we de hygiëne, veiligheid en gezondheid van zeker 300 kinderen en volwassenen in de gemeenschap! Bouw je met ons mee?