Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
19 december 2019

Wonderbomen

Moringa project van Stichting HomePlan in Haïti

Een huis is een eerste stap naar een betere toekomst. Met een basis van veiligheid, privacy en rust kunnen mensen groeien. En juist dat willen wij stimuleren, zelfredzaamheid. Uit onze impactstudie uit 2017 bleek dat mensen in Haïti extra ondersteuning nodig hebben om hun leven structureel te verbeteren. Daarom zijn wij gestart met aanvullende programma’s in Haïti, zoals het landbouwproject in Trou Gilot.

In de gemeenschap van Trou Gilot is een kas gebouwd voor de hele gemeenschap waar Moringabomen worden gekweekt. De inwoners van Trou Gilot kunnen hier hun eigen boom ophalen wanneer deze sterk genoeg is gegroeid om in hun tuin verder laten groeien. Het is de bedoeling dat deze bomen voeding en handel stimuleren. Deze vruchtbare bomen zijn zeer rijk aan voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Om deze reden worden ze ook wel de Tree of Life genoemd.

Begunstigden krijgen trainingen in het verwerken en vermarkten van de bomen. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden om inkomen te genereren, waardoor kansen op een betere toekomst groeien. Dit is voor ons de reden om in 2020 eenzelfde project te starten in de gemeenschap Philadelphie. Dit project komt naast de 20 nieuwe permanente woningen die we hier in 2020 zullen bouwen. Op dit moment zijn we samen met de bewoners aan het onderzoeken welke behoefte er ligt in deze gemeenschap. We houden u hiervan op de hoogte.


Helpt u ook mee met onze aanvullende projecten, om mensen in Haïti een toekomst te bieden? Word dan nu donateur!