Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
16 april 2020

1.500 gezinnen in nood door maatregelen coronavirus

1.500 gezinnen in nood door maatregelen coronavirus

Ook in Zuid-Afrika zijn verregaande maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Het land is in ieder geval tot 30 april in een volledige lockdown om verdere verspreiding te voorkomen. Voor onze projecten heeft dat grote gevolgen. De bouw van de huizen is uitgesteld, computerscholen zijn dicht en de caregivers kunnen hun werk niet meer doen. Er zijn veel gezinnen van wie het inkomen in één keer is weggevallen, er zijn geen hygiënische voorzieningen, medicijnen en voedsel zijn schaars. De weeskinderen en kwetsbare kinderen kunnen overdag niet naar school en krijgen hierdoor geen eten en drinken.  

Father Chris, onze projectleider in Tzaneen, Zuid-Afrika heeft een noodoproep gedaan aan HomePlan om hem financieel te steunen zodat hij noodpakketten kan uitdelen aan al die gezinnen die het nu zo hard nodig hebben. Voor 25 euro kunnen we een noodpakket geven waar de gezinnen de lockdown-periode mee doorkomen. Het noodpakket bevat maismeel, vis, bonen, olie en water. Ook zitten in dit pakket hygiënische items als toiletpapier, maandverband en zeep. 

25 euro maakt in deze periode hét verschil voor een kindgezin. We willen graag zo veel mogelijk gezinnen steunen, help je mee?

Mede namens onze held Father Chris, heel hartelijk bedankt voor je steun!

Ja, ik doneer een noodpakket!