Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
29 oktober 2020

Goede samenwerking met TECHO Haiti

Goede samenwerking met TECHO Haiti

Binnen no-time was er goede communicatie, voornamelijk via WhatsApp, over het uitdelen van de hygiëne-kits aan de geselecteerde gezinnen. 
De vrijwilligers van TECHO hebben daarnaast een belangrijke rol gespeeld in de voorlichting over het virus en mensen bewust gemaakt van de gevaren ervan. Met creatieve oplossingen, zoals het maken van een foto van de ontvangst van een pakket i.p.v. het ondertekenen van een ontvangstformulier (zodat er zo min mogelijk fysiek contact was) wist team TECHO in Haïti dit project tot een succes te maken. 

Roderick Louis, gemeenschapsleider in Royal, vertelt dat de steun van TECHO voelde als een wonder. "De gezinnen waren heel erg blij met de ontvangen hygiënekits. De voorlichting was ook zeer nuttig, omdat veel mensen eerder de maatregelen om zichzelf te beschermen nooit goed hebben begrepen. Vooral omdat de meesten niet naar school zijn geweest en niet luisterden naar de juiste radiozenders."

De steun van TECHO heeft Jean Rony Bargeon, begunstigde, directeur van de school en pastor in de kerk in Gariche Prince, een warm gevoel gegeven. Naast de kits die iedereen hebben geholpen om besmetting tegen te gaan, waardeert  hij vooral de bewustmaking van de gemeenschap van het belang van goede hygiëne. Hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen en hoe we onze gezinnen en buren kunnen beschermen. “De voorlichting is ook echt zinvol geweest. Ik zie mensen mondmaskers dragen en de emmers gebruiken om handen te wassen en er is altijd wel een poster of een gemeenschapsleider om je te herinneren aan het belang van de regels.”

We zijn blij en trots dat we met zo’n fijne partner samenwerken!