Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
27 april 2021

“Met een klein beetje inzet kun je zoveel impact maken”

Boris van der Gijp treedt toe tot bestuur Stichting HomePlan

Boris van der Gijp, in het dagelijks leven Commercial Real Estate Director bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, treedt toe tot het bestuur van Stichting HomePlan als algemeen bestuurslid. Hij is al jaren betrokken bij de organisatie.

“Ik leerde HomePlan kennen nadat ik met een groep vanuit de Amsterdam School of Real Estate geld had ingezameld en we op zoek waren naar een goed doel waar we dit aan konden besteden. HomePlan sprak me aan omdat het een kleinschalige organisatie is met een concrete doelbesteding, huizen, waarbij je daadwerkelijk kunt zien waar het geld aan besteed wordt en dat het goed terechtkomt,” vertelt Van der Gijp. 

Bouwreis

In 2011 vertrok hij voor z’n eerste bouwreis met HomePlan naar Nicaragua en daarna volgde een reis naar Mexico, als bouwreisbegeleider. Nu komt hij het bestuur versterken. Van der Gijp heeft zin in de klus: “Ik wil er samen met de andere leden van het bestuur en het team voor zorgen dat HomePlan nóg meer impact kan maken in de komende jaren. Zodat we samen in een hogere versnelling komen en nog succesvoller worden. Met als doel nog meer huizen bouwen voor de allerarmsten.”

Impact

Hij vertelt vol trots over zijn tweeling van zes. “Over tien jaar wil ik ze meenemen op een bouwreis. Dan kan ik ze met eigen ogen laten zien dat er ook mensen zijn op de wereld die het minder goed getroffen hebben omdat ze op een plek geboren zijn waar je andere kansen krijgt in het leven. Maar ik wil mijn kinderen óók laten zien dat je dat niet hoeft te accepteren. En dat je er iets aan kunt doen. Zoals door te helpen met het bouwen van een huis. Met een klein beetje inzet kun je zoveel impact maken op het leven van een gezin. Een HomePlan-huis kan écht het verschil maken in het leven van deze kwetsbare families.”

De ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens bouwreizen naar Latijns Amerika voor HomePlan zijn hem altijd bijgebleven. “Dat zijn emotionele reizen, de schok is enorm groot en het is zoveel intenser als je daar bent dan wanneer je een documentaire op televisie kijkt over een gebied. Je kunt daar niet onbewogen door blijven. Tegelijkertijd wil je de mensen die je tijdens een reis ontmoet zo goed mogelijk helpen.”

TECHO

En dus steken de bouwreizigers de handen uit de mouwen. Tijdens een bouwreis bouwen ze een huis voor een kwetsbaar gezin. In Latijns Amerika werkt HomePlan daarbij samen met TECHO, een lokale vrijwilligersorganisatie die werkt met studenten. Samen met de vrijwilligers van TECHO en de bewoners bouwen de bouwreizigers een stevig huis, met een slot op de deur. “Zo’n huis brengt een gezin zoveel, meer veiligheid, ze gaan een betere toekomst tegemoet”, vertelt an der Gijp.  

Huis, thuis en toekomst

En daarom zet hij zich nu ook in voor HomePlan als bestuurslid. “Zo ben ik nog meer betrokken bij de organisatie en kunnen we er samen voor zorgen dat we blijven werken aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten. Dat wat we doen is heel belangrijk en concreet. Je kunt de huizen die met steun van ons gebouwd zijn gewoon aanwijzen en zeggen ‘dat hebben wij gebouwd’. Dat is wat mij betreft de schoonheid van HomePlan.”