Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
18 mei 2021

"HomePlan is een kleine organisatie die groots is in zijn doen"

Gerald van Kessel is betrokken bij HomePlan

“HomePlan is een kleine organisatie die groots is in zijn doen”

Al jaren is Gerald van Kessel uit Best betrokken bij HomePlan. “HomePlan is een kleine organisatie die groots is in z’n doen” vertelt hij enthousiast.

Via een bekende kwam hij bij HomePlan terecht en ging met z’n bedrijf doneren. “We zochten een goed doel dat bij ons bedrijf paste en kwamen zo uit bij HomePlan. Wij zitten namelijk ook in de bouw.” Destijds had Gerald een handel in bouwmaterialen. Inmiddels runt hij samen met zijn broer Marcel hun bedrijf MGM Projectontwikkeling in Best.

Omdat hij graag wilde zien waar het geld van zijn donaties terechtkwam vertrok hij in 2009 met een groep zakelijke relaties naar Mexico om daar een van de bouwprojecten van HomePlan te bezoeken. “Daar hebben we gezien dat de activiteiten van HomePlan écht zin hebben. En dat het geld goed terechtkomt.”

Deze eerste trip bleek achteraf de start van de bouwreizen zoals HomePlan die jaren organiseerde totdat de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus reizen onmogelijk maakte. Gerald begeleidde talloze bouwreizen naar de projecten van HomePlan in Mexico en Zuid-Afrika. Daarnaast was hij jarenlang lid van het bestuur van HomePlan. Ook op die manier zag hij van dichtbij de impact van de projecten van HomePlan op de begunstigden.

Naast HomePlan is Gerald ook betrokken bij andere goede doelen. ““Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren zodat mensen die het minder getroffen hebben een fatsoenlijk dak boven het hoofd krijgen.”

Uit het impact-onderzoek dat de Shared Value Foundation heeft uitgevoerd naar de projecten van HomePlan blijkt dat een fatsoenlijk huis niet alleen leidt tot meer veiligheid maar ook een positief effect hebben op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de bewoners.

Gerald: 'Die mensen zijn zo ingeprent dat ze het niet waard zijn om te leven. En dat gaat al zo van generatie op generatie. Dat beetje geloof dat ze de moeite waard zijn en weer kunnen dromen is wat er eigenlijk toe doet.'