Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
1 juni 2021

BPD is Bouwer op Maat bij HomePlan

BPD is Bouwer op Maat bij HomePlan

Ook is er dankzij een extra financiële bijdrage van de medewerkers van BPD afgelopen jaar een bakkerij geopend in Mulima (Zuid-Afrika), waar dagelijks de lekkerste broodjes en cakes gebakken worden voor de mensen in de omgeving.

BPD is een grote gebiedsontwikkelaar die nieuwbouw woonomgevingen realiseert in Nederland en Duitsland. Dit doen ze vanuit de maatschappelijke overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn thuis in een prettige leefomgeving. Naast het realiseren van woningen in Nederland en Duitsland, zet BPD zich ook in om de leefomgeving voor de allerarmsten te verbeteren. Daarom zijn ze in 2019 een Bouwer op Maat-partnerschap aangegaan met HomePlan.

Anoeska van Leeuwen, directeur Marketing & Communicatie: ‘Bij BPD vinden we dat iedereen recht heeft op een thuis. Ook als je leeft op een plek op de wereld waar dat veel minder vanzelfsprekend is. 75 jaar geleden zijn we opgericht vanuit de maatschappelijke noodzaak en behoefte aan betaalbare woningen. Daar maken wij ons iedere dag opnieuw hard voor in Nederland en Duitsland. Stichting HomePlan doet dat voor de allerkwetsbaarste mensen in de wereld. Op plekken in gebieden die door velen zijn verwaarloosd en soms nagenoeg opgegeven. Daar waar de nood het allerhoogst is. Door het schenken van huizen aan gezinnen die daar wonen, geven we hen de kans om een veilig thuis te creëren en vanuit daar een toekomst op te bouwen. Daar dragen we als BPD van harte een steentje aan bij.’

BPD heeft het afgelopen jaar onder andere bijgedragen aan de constructie van huizen in Guatemala, Zimbabwe, Zuid-Afrika en eSwatini. Ook heeft BPD bijgedragen aan de corona noodhulp-projecten in Haïti en Zuid-Afrika.

We zijn ontzettend blij met de bijdrage van BPD in de afgelopen jaren en dankbaar voor de betrokkenheid en het vertrouwen.