Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
16 juni 2021

"Als je geen veiligheid ervaart dan kun je je niet ontplooien"

Carla van de Vijver is bestuurslid bij Stichting HomePlan

Nadat ze een tijdje vanuit haar eigen bedrijf als adviseur voor verschillende goede doelen heeft gewerkt gooit ze het roer om. “Samen met mijn nicht ben ik een bedrijf gestart in wellnessproducten, die gelieerd zijn aan de zee, ik ben afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen en kom er nog altijd heel graag. We maken fijne, natuurlijke producten, bijvoorbeeld van zeewier. Ik wilde heel graag een keer zoiets in de markt zetten. Binnenkort wordt onze productenlijn genaamd ZJÍ gelanceerd.”

Als lid van het bestuur van HomePlan blijft Carla zich als vrijwilliger inzetten voor een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie. En dat doet ze graag: “Een huis is de basis voor het geluk van een kind, HomePlan biedt dat.  Veiligheid, onderdak; het is zo essentieel. Als je geen veiligheid ervaart dan kun je je niet ontplooien.”

De afgelopen jaren is HomePlan, naast de huizenbouw ook aanvullende projecten opgestart gericht op de toekomst van de bewoners van de huizen en de gemeenschap. “Het houdt niet op bij een huis”, aldus Carla. “Samen met de gemeenschap en de lokale partners werken we aan de toekomst.”

Ze vindt het erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de behoeften en mogelijkheden die er ter plekke zijn en roemt de goede samenwerking van HomePlan met lokale partners. Zoals met TECHO, onze lokale partner in Haïti.

Carla boekte een ticket en bezocht samen met Marike van Seeters, directeur van HomePlan, de projecten in Haiti en zag met eigen ogen hoe TECHO te werk gaat.  “We werken samen met de mensen waar het om gaat, vanuit de gemeenschap, dat vind ik erg belangrijk. Het zorgt er ook voor dat projecten gezamenlijk gedragen worden.”

De toekomst van HomePlan ziet ze positief tegemoet: “Ik verwacht een gestage groei waarbij we altijd oog blijven houden voor de kwaliteit en samen met de gemeenschappen werken aan de toekomst!”