Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
26 juni 2021

We gaan weer bouwen in Zuid-Afrika!

HomePlan gaat weer huizen bouwen in Zuid-Afrika

Overleden

lleenstaande moeder Bonokuhle heeft drie kinderen van 16, 14 en 7 jaar oud. Ze woont bij haar jongere zus Bongekile die vier kinderen heeft van 16, 14, 4 jaar en 11 maanden. Beiden hebben geen werk en leven van de kinderbijslag die ze ontvangen. Het lukt ze niet om zelf een huis te bouwen, de kosten zijn te hoog en hun inkomen te laag. Naast de zorg voor hun eigen kinderen hebben de twee zussen ook de zorg voor de kinderen van hun oudste zus Bongiwe op zich genomen. Zij overleed in 2019 en liet vijf kinderen na in de leeftijd van 20 tot 5 jaar oud. Van de vader van deze kinderen ontbreekt elk spoor, de zussen hebben al meerdere pogingen gedaan om hem te vinden maar tot nu toe helaas zonder succes. En dus ontfermen zij zich over deze kinderen die verder niemand meer hebben om voor ze te zorgen.

Hulp

Vaak is er onvoldoende geld om voor alle kinderen eten te kopen. Gelukkig heeft een maatschappelijk werker van het Duduza Care Centre, onderdeel van onze lokale partner SACBC, ervoor gezorgd dat het gezin voedselhulp krijgt zodat de kinderen niet met honger naar bed gaan. De zussen zijn hard op zoek naar werk om zo hun inkomen te vergroten maar dat is nog niet gelukt. Dit gezin heeft dringend een stevig en weerbestendig huis nodig. Zodat de zussen, hun kinderen en hun neefjes en nichtjes een veilige plek hebben om te wonen, een plek waar ze hun huiswerk kunnen maken en zich veilig kunnen voelen.

Help! 

Helpt u met uw donatie zodat we voor deze familie en de andere kwetsbare families een nieuw huis kunnen bouwen? Doneer en doe mee. Dank u wel