Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
3 juli 2021

Zuid-Afrika opnieuw in lockdown

Zuid-Afrika opnieuw in lockdown

 

Deze ‘level 4-lockdown’ (er zijn vijf risiconiveaus bepaald) moet de derde golf indammen. En dus zijn de scholen en restaurants weer gesloten, gaan bijeenkomsten niet door, is alcoholverkoop verboden en geldt er een avondklok tussen 21.00 en 4.00 uur. En ondertussen is de winter begonnen in Zuid-Afrika. 

Als gevolg van de lockdown zijn ook de drie computerscholen die HomePlan in Zuid-Afrika ondersteunt gesloten en is de graduation ceremony voor de geslaagden geannuleerd. Gelukkig kan de bouw van de huizen in onze projecten wel doorgaan. De caregivers hebben de grootschalige activiteiten voor de kinderen stopgezet maar blijven wel bereikbaar voor de kinderen in noodgevallen. 

Natuurlijk blijven we in contact met onze lokale contactpersonen en wensen we hen veel sterkte toe. 

Zuid-Afrika heeft geen grootschalig vaccinatieprogramma, nog maar 2,6 miljoen van de 60 miljoen inwoners heeft z’n eerste vaccinatie gekregen. De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa zei afgelopen zondag in een toespraak ‘We zijn in de greep van een verwoestende besmettingsgolf die volgens alle indicaties erger zal zijn dan die ervoor. De piek van deze derde golf lijkt hoger dan de vorige twee.” Hij verwacht ook dat de derde golf langer zal duren.