Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
5 juli 2021

Bouwen in Wasbank: Zodwa en haar gezin hebben een huis nodig!

Bouwen in Wasbank: Zodwa en haar gezin hebben een huis nodig!

In de nieuwsbrief die we eind juni verstuurden vertelden we je over ons project in Wasbank, Zuid-Afrika. We gaan hier tien huizen bouwen voor kwetsbare families, samen met onze lokale partner.

Vervallen

Eerder vertelden we je over twee zussen en hun twaalf kinderen. Een ander gezin is dat van Zodwa, een 31-jarige alleenstaande moeder. Ze woont samen met haar twee kinderen van 12 en 8 jaar in een vervallen hut. Ze eten, slapen, koken en maken huiswerk in dezelfde ruimte. De hut is niet bestand tegen de heftige stormen die soms over het gebied razen. Zodwa heeft geprobeerd om het dak vast te zetten met wat zware stenen, ook al weet ze dat dit niet veilig is voor haar en haar kinderen. De muren storten in en zitten vol met gaten en scheuren. Haar verstandelijk gehandicapte broer woont in een andere hut op het terrein. Zodwa heeft geen baan en is nooit naar school geweest, haar broer ook niet. De enige inkomstenbron van het gezin is de kinderbijslag. En dat is niet altijd voldoende om eten en andere levensbehoeften van te kopen. 

Doe mee! 

Samen met onze lokale partner, het Duduza Care Centre dat onderdeel is van de SACBC, bouwen we een nieuw huis voor Zodwa en haar gezin en voor negen andere kwetsbare families. Zodat ze vanuit een warm en veilig huis kunnen aan hun toekomst. Zodat de kinderen een veilige plek hebben om hun huiswerk te maken en met een deur die op slot kan. 

Help jij met jouw donatie? Doneren voor ons project in Wasbank kan nog steeds! Dank je wel.