Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
8 juli 2021

Haïtiaanse president Jovenel Moïse doodgeschoten

President van Haïti doodgeschoten

In Haïti is voor twee weken de noodtoestand uitgeroepen. Het is al maanden erg onrustig in Haïti; er is onvrede over het beleid en aanblijven van president Moïse, het aantal ontvoeringen is flink toegenomen en rivaliserende bendes gaan continue de strijd met elkaar aan. Al meer dan 13.600 mensen zijn hun huis ontvlucht om te ontkomen aan het geweld. En ondertussen is er geen grootschalig vaccinatieprogramma om de pandemie in te dammen.

HomePlan werkt sinds 2010 samen met haar lokale partner TECHO in verschillende gemeenschappen in Haïti. In verband met de huidige, zeer onveilige situatie in Haïti heeft TECHO per direct al haar activiteiten tot nader order stilgelegd. Het kantoor is gesloten en medewerkers wordt opgedragen thuis te blijven en alleen de straat op te gaan als het echt noodzakelijk is. TECHO adviseert de mensen in de gemeenschappen het nieuws goed te volgen via officiele kanalen en blijft bereikbaar voor vragen van hen.

Natuurlijk blijft HomePlan in nauw contact met haar contactpersonen bij TECHO en geven we een update over de situatie in Haïti zodra er meer nieuws bekend is. We wensen de mensen in de gemeenschappen en de medewerkers van TECHO veel sterkte toe.