Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
19 juli 2021

Onrust in Zuid-Afrika

Onrust in Zuid-Afrika

"Gelukkig zijn we tot nu toe allemaal veilig, maar iedereen is nog steeds erg nerveus over wat misschien komen gaat. De onrust op de straten houdt aan en de plunderaars hebben ook toegeslagen in Pomery. Ook zijn er zorgen over de levering van goederen zoals voedsel en medicijnen aangezien de wegen nog steeds gesloten zijn." Daarnaast maakt ze zich zorgen over de toenemende werkloosheid als gevolg van de lockdown in Zuid-Afrika, veel mensen werken als dagloner en door de lockdown is er nu minder of geen werk. Het is de verwachting dat dit gaat zorgen voor extra problemen zoals ze die eerder ook ervaren hebben in het voorjaar bijvoorbeeld dat het voor veel mensen niet meer mogelijk is om eten te kopen omdat ze geen inkomen meer hebben. 

Die lockdown is afgekondigd om verdere verspreiding van de deltavariant van het coronavirus tegen te gaan. "Het is een verdrietige en verontrustende tijd voor Zuid-Afrika, zeker als we kijken naar hoe groot de ravage is na de plunderingen. Als gevolg van de rellen is de uitrol van het vaccinatieprogramma ook verstoord en dat terwijl de deltavariant zich steeds verder verspreid onder de bevolking."

Zuster Madeleine hoopt dat het geweld de komende dagen zal afnemen maar vreest dat de gevolgen van de rellen en de vernietiging nog lang zichtbaar zullen blijven. "Het zijn donkere dagen voor Zuid-Afrika",  besluit ze haar bericht.

Natuurlijk houden we contact met onze lokale projectleiders en wensen we hen veel sterkte toe in deze onzekere tijd.