Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
26 juli 2021

HomePlan ondersteunt bouwtrainingen jongeren Zuid-Afrika

HomePlan ondersteunt bouwtrainingen jongeren Zuid-Afrika

In ons strategisch plan 2021-2023 stelt HomePlan vast bij te willen dragen aan de bestrijding van armoede op individueel niveau. Bijvoorbeeld door het ondersteunen van projecten op het gebied van educatie, werk en inkomen. Het project in samenwerking met Duduza Care Centre, onderdeel van SACBC, onze lokale partner in Zuid-Afrika past perfect binnen deze ambitie.

Alle jongeren hebben eerder deelgenomen aan het OVC-project voor kwetsbare (wees-)kinderen en zijn nu 18 jaar of ouder. De jongeren krijgen les bij een school in een nabijgelegen stad, verblijven daar ook en sluiten hun training na twaalf weken af met een door de overheid erkend certificaat. Met dit diploma maken ze een goede kans op de arbeidsmarkt of kunnen ze een eigen bouwbedrijf starten.

De pilot-groep van zestien studenten is onlangs geslaagd voor hun diploma en ze zijn direct aan de slag gegaan met het bouwen van de volgende HomePlan-huizen in Wasbank, een mooie eerste klus! Hiermee kunnen ze verdere ervaring opdoen én een inkomen verdienen. Wil je een korte indruk krijgen van hoe zo'n huis eruit ziet dat de jongeren aan het bouwen zijn? Kijk dan mee! 

Onze lokale partner begeleidt de jongeren ook na afronding van de cursus, bijvoorbeeld met loopbaanbegeleiding, mentoring of het opstarten van een eigen bedrijf zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan.