Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
4 oktober 2021

Wereld Habitat Dag: Sedzani werkt hard aan haar toekomst

Wereld Habitat Dag: Sedzani werkt hard aan haar toekomst

HomePlan bouwt al bijna 25 jaar huizen voor de allerarmsten in Zuidelijk Afrika en Latijns-Amerika. Een huis is de basis voor een betere toekomst. Daarnaast ondersteunen we verschillende aanvullende projecten, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs. 

Koud en nat

Sedzani woont samen met haar oma Muliwa van 92 jaar oud en haar drie kinderen in een vervallen, lekkende hut in de omgeving van Mulima in Zuid-Afrika.
Het is nu winter in het land en in de hut is het koud en nat; een mensonterende omgeving. Maar zelf een beter huis bouwen lukt niet. Daar is geen geld voor. Het enige vaste inkomen van dit gezin is de kinderbijslag. En dat is te weinig om van te sparen voor bouwmaterialen.
Gelukkig gaat Sedzani inmiddels weer naar school, ze werkt hard aan een betere toekomst voor haarzelf en haar kinderen. 
Father Chris, onze lokale projectleider in Mulima, vertelt “Sedzani is nu een student op onze computerschool. En ondertussen is ze bezig met het behalen van haar middelbare school diploma.”
 

Veilig huis

Uit impactonderzoek naar onze projecten weten we dat een veilig huis een enorm positieve bijdrage levert aan een beter leven. En daarom bouwen we voor Sedzani, haar oma en haar kinderen een nieuw huis met twee kamers en een moestuin. Zodat het gezin meer voedselzekerheid heeft en Sedzani in alle rust haar huis werk kan maken en zo kan werken aan een betere toekomst voor haarzelf en haar gezin.
Father Chris: “Een huis zorgt ervoor dat bewoners weer positiever naar de toekomst gaan kijken. Dat ze weer het gevoel hebben dat ze meedoen aan de maatschappij. Het is bewezen dat bewoners van de HomePlan-huizen gelukkiger zijn op school en betere resultaten behalen.”

Wij gunnen Sedzani en haar kinderen een betere toekomst, jij ook?

Doneer dan nu en zorg ervoor dat zij en negen andere gezinnen binnenkort de sleutels krijgen van hun nieuwe huis met moestuin. Zodat ze weer vooruit kunnen kijken.

Jouw bijdrage helpt! Doneer nu. Dank je wel!