Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
3 oktober 2021

HomePlan in Haïti; samen met TECHO en Hope for Haiti werken we aan een huis, thuis en toekomst

Team Hope for Haiti

Al voor de aardbeving waren we met Hope for Haiti in gesprek om samen een project uit te voeren, toen de aardbeving plaatsvond. Deze aardbeving trof precies de plek waar Hope for Haiti werkt, namelijk de de stad Les Cayes aan de zuidkust van Haiti. Sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt en hebben we met elkaar een project opgesteld met een aantal korte- en lange termijn doelstellingen.

HomePlan in Haïti

HomePlan werkt in Haïti al jaren samen met TECHO, een vrijwilligersorganisatie die werkzaam is in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. Zij werken in Haïti vanuit de hoofdstad van het land, Port-au- Prince. Maar ook in andere delen van Haïti is er sprake van extreme armoede, slechte huisvesting en hebben inwoners weinig uitzicht op een betere toekomst. Daarom breiden we ons werk uit naar andere delen van het land en dat doen we samen met Hope for Haiti.

Hope for Haiti

Hope for Haiti werkt al meer dan dertig jaar in het land samen met Haitianen die de lokale gemeenschappen goed kennen, een vereiste om een project te doen slagen. De organisatie is lokaal goed ingebed en betrouwbaar.

Hope for Haiti is in 1990 opgericht in Florida door Joanne Kuehner nadat ze na haar eerste bezoek aan het land als vrijwilliger geraakt werd door het land, haar inwoners en de extreme armoede waarin velen van hen leven. Ze was vastbesloten iets voor hen te doen en startte Hope for Haiti. De missie van de organisatie is het verbeteren van de levenskwaliteit van de Haïtiaanse bevolking, met name kinderen, door middel van onderwijs, gezondheidszorg, water, infrastructuur en economie. 

HomePlan en Hope for Haiti

Het project dat we samen gaan doen bestaat uit een aantal onderdelen en zal zich afspelen in de gemeenschappen Ravine Sable en Jean Paul II, beiden zwaar geraakt door de recente aardbeving en gelegen in de omgeving van de stad Les Cayes. Hier gaan we twee mobiele klinieken ondersteunen die de gemeenschappen ingaan om medische hulp te verlenen. We gaan aan de slag met het repareren en herbouwen van verschillende huizen en scholen in de gemeenschappen. Daarnaast zullen we ook investeren in 500 kleine ondernemers waardoor zij een opleiding kunnen volgen op het gebied van basisadministratie en ondernemerschapsvaardigheden zodat zij hun bedrijf uit kunnen bouwen tot een succesvolle onderneming waar ze een inkomen mee verdienen.

We kijken enorm uit naar de samenwerking met Hope for Haiti en houden je natuurlijk via onze site, socials en nieuwsbrieven op de hoogte van de vorderingen van dit project.