Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
7 oktober 2021

Diploma-uitreiking in Pomeroy, een groot feest!

Kandidaten krijgen hun diploma in Pomeroy

Diploma

Daar kregen dit weekend 45 studenten hun felbegeerde ICDL-diploma. Een mooie beloning voor al het harde werk.

Ricus vervolgt: “De chief was er met zijn induna’s  (een soort raadsheren), moeders van kandidaten maakten vreugdedansen, father Mandla (36), de parochiepriester gaf een vlammend betoog vol goede raad aan de afgestudeerden en Zuster Madeleine (84) en Zuster Doloris hingen de kandidaten zelfgemaakte rode schouderlinten om. Zuster Vumile had een fantastische maaltijd gekookt en er werden duizenden foto’s gemaakt. Vooral de vrouwelijke kandidaten waren gekleed en opgemaakt alsof het hun trouwdag was. De sfeer was geweldig. De blijheid, de hoop, het optimisme, de hoop van de jeugd; het was gewoon voelbaar. Wat een geweldige hoopvolle dag!”

Beste student

Elk jaar wordt de student met de beste cijfers nog eens extra in het zonnetje gezet. Dit jaar was dat de 21-jarige Asimbonge. Ze groeide op in een straatarm kind-gezin in Pomeroy. Nu heeft ze, dankzij haar diploma van de computerschool, een baan bij en IT-café in de buurt en zorgt ze met haar inkomen voor haar broertjes en zusjes. Toen Zuster Madeleine het rode schouderlint omhing kon Asimbonge haar tranen nauwelijks bedwingen.

We zijn natuurlijk ontzettend trots op alle studenten en hopen dat dit diploma ertoe leidt dat ze een betere toekomst tegemoet gaan.