Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
25 oktober 2021

Drie broertjes proberen samen te overleven in eSwatini

Drie broertjes proberen samen te overleven in eSwatini

De drie jongens leven in extreme armoede en wonen sinds hun huis in rook opging noodgedwongen bij familieleden, geen ideale situatie. Twee van hen wonen bij hun grootmoeder, ze leven daar van haar ouderdomspensioen en donaties. En de andere jongen woont bij een oom en overleeft door handwerk te verkopen. 

Zij en nog een aantal andere families zijn geselecteerd voor een nieuw HomePlan-huis. Zodat ze weer samen onder één dak kunnen wonen en vanuit een veilige omgeving kunnen werken aan hun schoolopdrachten. 

Huisvesting 

Spencer, onze lokale contactpersoon, geeft aan waarom dit project zo belangrijk is: "Met dit project zorgen we voor onderdak voor de meest kwetsbare (wees-)kinderen van dit land. Vaak hebben zij geen ouders meer omdat die zijn overleden aan de gevolgen van HIV-Aids, tuberculose, diabetes, kanker, momenteel ook COVID-19 of een andere chronische ziekte. Het project zorgt ervoor dat ze een beter leven krijgen en een betere positie binnen de gemeenschap. Ook zien we een verbetering in hun schoolresultaten want in een veilig huis met een goed dak is het makkelijker studeren, zelfs als het regent en koud is."