Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
11 januari 2022

HomePlan repareert schoolgebouw Haïti

HomePlan repareert schoolgebouw Haïti

“St Jean Paul II School bestaat al sinds 1971 en is het symbool geworden van onze gemeenschap. We maakten ons klaar om dit schooljaar 385 leerlingen te verwelkomen toen in augustus de aardbeving plaatsvond en onze school veranderde in een ruine. Voor de aardbeving hadden we negen klaslokalen en konden we lesgeven aan leerlingen tot en met de zesde klas. Graag wilden we daar nog drie klaslokalen aan toevoegen zodat we ook middenbouwleerlingen onderwijs konden geven. De aardbeving verwoestte een van onze twee schoolgebouwen en zorgde voor flinke beschadigingen aan het andere gebouw en aan het kantoor van de schoolleiding. De muren zijn deels ingestort of gescheurd, pilaren zijn beschaidgd en het dak lekt. Ook een deel van ons magazijn en een groot deel van ons schoolmeubilair en onze voorraden zijn onbruikbaar geworden.

Op dit moment, gezien de situatie, zitten leerlingen noodgedwongen in volle en deels vernietigde klaslokalen. De basisschoolleerlingen ontvangen we nu in het deel van het gebouw dat nog deels overeind staat. Ook hebben we een tijdelijk onderkomen gemaakt voor de kleuterklassen van hout en dekzeilen maar dat lekt als het regent. We zijn blij dat we een tijdelijke plek hebben om onze leerlingen te ontvangen maar de huidige leeromgeving laat nog flink wat te wensen over. We moeten echt snel verder met de reparaties aan het hoofdgebouw en aan de slag met de realisatie van zeven extra klaslokalen, een kantoor voor de schoolleiding, een computerlokaal, een opslag en schoon drinkwater op ons terrein zodat we eindelijk die degelijke school hebben waar we altijd van hebben gedroomd.”

De impact van een goed schoolgebouw is enorm voor deze gemeenschap. Zuster Violette vertelt: “Een nieuwe school betekent een betere leeromgeving voor onze leerlingen waar ze zich kunnen ontwikkelen en tot bloei kunnen komen, een betere werkomgeving voor onze leerklrachten en is goed voor de ontwikkeling van de hele gemeenschap van Baraderes. Gelukkig zijn we nu met de steun van HomePlan en Hope for Haiti aan de slag en daar zijn we ontzettend dankbaar voor!“

Natuurlijk houden we je op de hoogte van de vorderingen in dit project.