Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst
1 november 2022

We gaan weer bouwen in Haïti!

Bouwvakkers project Haïti

Samen met TECHO starten we begin november met de bouw van 15 ecologische huizen in de gemeenschap Don de L'Amitié.  Deze gemeenschap bevindt zich in het zuiden van het land, waar ruim 100 gezinnen onder mensonterende omstandigheden leven in krotten. De bouw van deze huizen is onderdeel van een groter project. Zo is er al een waterput aangelegd en een werkplaats opgericht waar stenen voor de huizen worden gemaakt. Daarnaast is vijf jaar geleden begonnen met een duurzaam landbouwbos, om erosie tegen te gaan en wat zorgt voor voedselzekerheid.  

We bouwen deze huizen voor de meest kwetsbare gezinnen in de gemeenschap. De huizen bestaan uit: 2 slaapkamers, een badkamer, watertank, keuken, woonkamer en veranda. De huizen worden gebouwd met eco-bricks, bakstenen die worden gemaakt met 10% cement en 90% lokale grond. De eco-bricks hebben gaten waardoor het huis goed geventileerd wordt en koel blijft. Deze stenen worden lokaal gemaakt door jongeren uit de gemeenschap, ze krijgen een training in hoe ze deze stenen kunnen maken. Daarnaast worden bouwbakkers uit de gemeenschap ingehuurd om de huizen te bouwen, zodat ook de lokale economie wordt gestimuleerd.

Situatie in Haïti
De situatie in Haïti is de afgelopen jaren enorm gespannen en de armoede steeds extremer. De nood is hoger dan ooit en het is ook steeds moeilijker om onze projecten uit te voeren. Wij blijven doorbouwen in Haïti, juist nu. Dankzij onze sterke, lokale partners kunnen wij dit gelukkig blijven doen.

Bouw mee!

Er zijn nog meer families die een huis nodig hebben, bouwt u mee in Haïti?