Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Over HomePlan

Stichting HomePlan is in 1997 opgericht om de allerarmsten van een degelijk huis te voorzien. Wij geloven dat elk mens in de wereld recht heeft op een veilig onderkomen. Een huis om een thuis te creëren en daarmee een toekomst op te kunnen bouwen. 

We werken altijd samen met lokale partners. Zij kennen de omstandigheden het beste en weten hoe ze onze doelgroep kunnen bereiken. Ook bieden deze lokale partners naast de huisvestingsprojecten altijd aanvullende projecten aan op het gebied van welzijn, educatie en werk en inkomen. Zo bieden we een huis, thuis en toekomst. 

 

CBF Erkenning

Stichting HomePlan is een CBF Erkend Goed Doel en door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Stichting HomePlan is aangesloten bij Goede Doelen Nederland en volgt haar richtlijnen, o.a. inzake beloning directeuren goede doelen en de gedragscode. 

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten