Gebouwde huizen:
3884
 
 

Word donateur

 

Over ons

HomePlan is een kleinschalige particuliere organisatie opgericht in 1997 door de Bredase ondernemer Jan Tebbe († …2006). Hij vond dat ontwikkelingshulp vooral heel concreet moest zijn. Jan was van mening dat een veilig onderkomen de eerste stap is naar een betere toekomst. Vanuit deze spirit werken we nog steeds.

Wij werken nauw samen met sterke lokale partnerorganisaties. Samen bouwen we huizen voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Het huis biedt bewoners bescherming en geeft hen een gevoel van eigenwaarde. Het huis is geen doel op zich maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. 

Niet alleen werven we fondsen voor de bouwprojecten, ook bouwen vrijwilligers zelf mee. Zo reizen elk jaar een aantal groepen vrijwilligers naar onze projecten. Dat is een mooi gebaar naar de lokale bewoners, maar vooral een unieke levenservaring.

Stichting HomePlan is een CBF-Erkend Goed doel. Het logo dat wij voeren op onze website en andere uitingen laat zien dat wij ons houden aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over.