Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Bouwreizen

Een HomePlan bouwreis biedt een uniek kijkje achter de schermen van onze projecten. Een HomePlan bouwreis is een onvergetelijke ervaring waarbij deelnemers ervaren hoe het werk van HomePlan eraan toe gaat. HomePlan organiseert reizen voor selecte gezelschappen.

Enkele dagen bouwt u samen aan hetzelfde doel. U timmert of metselt de muren van een compleet nieuw huis. Een eenvoudig en veilig huis voor een gezin dat uw hulp hard nodig heeft. Specifieke bouwvaardigheden zijn niet nodig en u kunt in eigen tempo een waardevolle bijdrage leveren.

Een bouwreis duurt negen a tien dagen waarvan er afhankelijk van het project twee tot vier dagen wordt gebouwd. De bouwdagen worden op feestelijke wijze samen met de bewoners afgesloten. Tijdens het bouwen is er veel ruimte voor contact met de lokale bevolking. Er wordt gelachen, gedanst en gespeeld met de kinderen. Na de bouwdagen is er tijd voor een culturele activiteit en zullen projecten worden bezocht die eerder zijn gebouwd.

Omdat onze projecten zonder geld niet van de grond komen vraagt HomePlan haar deelnemers naast hun inzet om een donatie van 2.000 euro als bijdrage aan een huis. Met deze donatie draagt u persoonlijk bij aan de kosten van het huis waaraan u zelf meebouwt. Daarnaast betalen alle deelnemers de eigen reis- en verblijf­kosten.

Meer informatie ontvangen over onze bouwreizen of heeft u interesse in een bouwreis? Neem contact met ons op via info@homeplan.nl 

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten