Close Menu
Huis, Thuis, Toekomst
Huis, Thuis, Toekomst

Vacature Fondsenwerver Zakelijke Markt

Stichting HomePlan: Huis, Thuis, Toekomst voor de allerarmsten

HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die huizen bouwt voor de allerarmsten in Zuidelijk Afrika en Latijns-Amerika. Daarnaast ondersteunen we aanvullende gemeenschapsprojecten gericht op de toekomst van onze projectdeelnemers zoals moestuinen, computerscholen en caregivers, lokale vrouwen die weeskinderen onder hun hoede nemen.  We werken aan een huis, thuis en toekomst. Sinds de oprichting heeft HomePlan al ruim 4.200 huizen gebouwd voor en met arme families. HomePlan staat voor kleinschaligheid, transparantie en effectiviteit. Wij meten de impact die onze projecten hebben op de deelnemers, zodat we zeker weten dat we daadwerkelijk een huis, thuis en toekomst bieden aan de allerarmsten. HomePlan werft fondsen bij particulieren, bedrijven en vermogensfondsen. Tevens organiseert HomePlan bouwreizen om zakelijke donateurs een kijkje in de keuken te bieden.

HomePlan is een kleinschalige organisatie met ambitie die kansen ziet om te groeien op de zakelijke markt. Daarom is HomePlan op zoek naar een:

FONDSENWERVER ZAKELIJKE MARKT (28-32 uur)

Wat ga je doen?

 • Je signaleert kansen bij potentiële zakelijke donateurs en gaat proactief met hen in gesprek om hen te informeren over en te enthousiasmeren voor het werk van HomePlan.
 • Je weet deze kansen te verzilveren en verbindt nieuwe zakelijke donateurs aan HomePlan middels meerjarige partnerschappen.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de (financiële) doelstellingen in de zakelijke markt.
 • Je draagt zorg voor het behoud van de bestaande zakelijke relaties van HomePlan. Je informeert hen op een persoonlijke manier over onze activiteiten en betrekt ze indien gewenst bij ons werk. 
 • Je stelt  een zakelijk fondsenwervingsplan op en bent verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering van dit plan.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een commerciële instelling en bent goed in het spotten van de juiste kansen op het gebied van fondsenwerving;
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring en een trackrecord op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. We staan open voor zowel kandidaten met een profit als een non-profit achtergrond;
 • Je bent een enthousiaste, ondernemende netwerker met aantoonbare ervaring met het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken;
 • Je bent initiatiefrijk, zelfstandig, bezit overtuigingskracht, maar je kunt ook goed luisteren;
 • Je begrijpt wat het is om te werken binnen een klein team;
 • Je fondsenwervingsaanpak is transparant en gestructureerd;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie bij een geweldige ontwikkelingshulporganisatie met een concrete doelbesteding die bewezen impact heeft. Een organisatie waarin je je volop kunt ontwikkelen en samenwerkt met leuke, bevlogen collega’s. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring en opleiding. Het contract is voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Herken je jezelf in deze functie? Dan zien we uit naar je motivatie en CV! Stuur deze naar Stichting HomePlan, t.a.v. Marike van Seeters via marike@homeplan.nl met als onderwerp Fondsenwerver Zakelijke Markt. Voor meer informatie kun je Marike van Seeters, directeur Stichting HomePlan op 06 535 263 46 bellen.

Bekijk hier de vacaturetekst in PDF

Wereldwijd leeft 1 op de 6 mensen in krottenwijken. HomePlan draagt bij aan betere huisvesting voor de allerarmsten

Projecten

“Zelf ben ik nooit naar school geweest, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan. Het leven is hier niet makkelijk. We verbouwen maïs en fruit. Soms als er wat over is, kunnen we wat verkopen op de markt. Vroeger waren we blij als het regende, voor de gewassen. Maar als het ’s nachts regende, stond het hele gezin in een hoekje in de hut te schuilen. Het nieuwe huis heeft ons een kans gegeven, een nieuw begin.”

Elimene - Haiti

Projecten Projecten